onsdag 19 februari 2014

Fler studioporträtt

För några veckor sedan hade jag en session med tre författare i studion. Lyckligtvis blev de alla så nöjda med bilderna så de skickade ytterligare en kollega för fotografering. 
Önskemålet var att få både allvarliga affärsmässiga bilder och avslappnade vardagliga. Resultatet känns fräscht och vi fick till en bra blandning. Samma stil men med olika känslor.2 kommentarer:

 1. Hej! :) Du som verkar vara en grym fotograf ! Har du några tips hur man får sådana klara bilder ? Är en tjej som tycker om att fotografera . Både människor, djur och macrobilder. Har nyss köpt mig en egen kamera, en Canon eos 700d m stativ, förut fotograferat med en Canon eos 550d. Men har inte lyckats fått så klara bilder när jag har fotograferat människor ute i naturen. Något tips till ett bra objektiv för porträttfotografeing ? . :) jättefina bilder du tar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sanna. Jag är inte riktigt säker på vad du menar med klara bilder? Men kanske menar du bilder med så tydlig kant för skugga och ljus? Det är väldigt svårt att få utan att använda sig av en extern blixt.

   Det går självklart att få riktigt bra bilder utan att använda extern blixt. Men man får en annan typ av känsla i bilderna.

   Vad gäller objektiv; Personligen använder jag 50mm till min Canon 5D och 100mm till min Hasselblad nästan jämt. Men det är lite annorlunda storlek på sensorerna. Så till dig rekommenderar jag att köpa ett 35mm f1,8 objektiv. Hojta gärna om du har fler frågor.

   Radera