fredag 29 juni 2012

Tre favoriter

Min kära dotter Signhild börjar närma sig åtta månader. Den i övrigt supernöjda lilla tjejen har för några veckor sedan börjat visa missnöje när hon inte riktigt får som hon vill. Det handlar i huvudsak inte om att vi får veta när hon är hungrig eller trött. Utan det är tre saker som absolut inte får försvinna från hennes närhet.

#3 - Sedan de första månaderna har det mest intressanta i hemmet varit den stora surfplattan. Att slå på en skärm som lyser är rent ut sagt förtrollande. Att locka med något så intressant som en iPad var det som fick henne att börja hasa sig framåt ordentligt i högt tempo. Får hon sedan inte behålla den så ska hon med alla möjliga medel och styrka ta sig till den.

#2 - Andraplatsen här är ganska ny. Men när hon är i närheten av små hundar och får sitta på golvet brevid dem blir hon alldeles till sig av glädje. När de sedan i fem sekunden försvinner utanför hennes synhåll möts man av en missnöjens mmmm ljud i några sekunder tills hunden kommer springandes igen.

#1 - När Signhild får syn på gitarren är det som att allt annat har försvunnit från tankarna. När den väl kommit fram så räcker det inte att höra och se på gitarren utan den måste bankas på, tuggas på och strängarna måste hållas fast. När det sedan inte kommer något ljud för att strängarna blockeras blir hon lika missnöjd igen. Skulle man sedan (gud förbjude) ta gitarren ifrån henne så har man förnärmat henne ordentligt och helt ärligt finns det inget sötare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar